Duurzaam en milieubewust 
hout van architecten

Platowood voegt waarde toe aan hout. Door een uniek proces met alleen warmte en water uit reststromen, verduurzamen wij snelgroeiende houtsoorten die van nature een korte levensduur hebben. De hoogwaardige, vormstabiele en esthetische kwaliteiten die het hout hierdoor krijgt, bieden de architect van nu alle ontwerpvrijheid. Voor binnen- en buitentoepassingen in ieder klimaat.

Wil jij ons hout graag kopen? Klik dan hier
i
De Gebroeders, EindhovenBekijk project

VOORDELEN PLATOWOOD

Hout van Platowood is 100% circulair en heeft een levensduur van wel 50 jaar, ook zonder afwerking. Dankzij de vormstabiele en goed verwerkbare eigenschappen is het geschikt voor de meest innovatieve ontwerpen. Ben je benieuwd hoe wij deze kwaliteiten toevoegen aan ons hout?

Bekijk hier ons proces ‘platoniseren’
(hydro-thermische modificatie)

Houtsoorten

Platowood heeft drie houtsoorten: Platowood Fraké, Platowood Vuren en Platowood Populier. We gebruiken alleen snelgroeiend hout dat afkomstig is uit gecertificeerde bossen. Ons hout kan zonder afwerking worden toegepast en vergrijst dan op natuurlijke wijze. Wel een (kleur-)afwerking? We bieden verschillende mogelijkheden, waaronder een biologische brandvertrager op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. 

Bekijk alle afwerkingen van Platowood

Toepassingen

Platowood is pionier in het modificeren van hout en altijd in ontwikkeling om duurzame en innovatieve toepassingen mogelijk te maken. Door onze kennis, ervaring en liefde voor hout te combineren, stellen wij architecten en andere opdrachtgevers in staat ontwerpen te realiseren met een blijvende impact.

Bekijk alle toepassingen van Platowood

Projecten

Het hout van Platowood biedt een combinatie van duurzaamheid, stabiliteit en esthetiek, waardoor vele architecten en andere opdrachtgevers het al toepassen. Of het nu gaat om het creëren van een milieuvriendelijk huis, het ontwerpen van een opvallende gevel of het afwerken van een duurzaam en grootschalig woningbouwproject, met hout van Platowood kies je voor een hoogwaardig resultaat met blijvende impact.

Bekijk alle projecten van Platowood

Contact

Bedankt voor het invullen van het contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.