Home | Over Platowood | Geschiedenis

Geschiedenis

De geschiedenis van Platowood gaat terug tot 1972, als Shell Research tijdens de oliecrisis onderzoek doet naar het onttrekken van olie uit hout. Dit onderzoek krijgt als codenaam PLATO, een afkorting van Providing Lasting Advanced Timber Option. Shell-onderzoeker Herman Ruyter vermoedt dat hout door het proces rotbestendig kan worden gemaakt. In 1989 beschrijft hij voor het eerst het huidige hydro-thermische modificatieproces in een wetenschappelijke publicatie.

Als Shell het PLATO-project in 1994 afstoot, verwerft Ruyter, samen met twee andere Shell-managers, de octrooien voor het proces. Het bedrijf Platowood wordt opgericht en er wordt een experimentele fabriek in Wageningen geopend.

  

Meer dan 25 jaar ervaring

In het jaar 2000 startte Platowood een productiefabriek op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Tot op de dag van vandaag bedient Platowood vanuit deze locatie een grote groep nationale en internationale klanten, die kiezen voor een esthetisch en hoogwaardig kwaliteitsproduct waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Het hout van Platowood is duurzaam en door-en-door geplatoniseerd hout met een natuurlijke uitstraling en optimale eigenschappen.

Over Platowood

Contact

Bedankt voor het invullen van het contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.