Home | Over Platowood | Geschiedenis

Geschiedenis

De geschiedenis van Platowood gaat terug naar 1972, als Shell Research tijdens de oliecrisis onderzoek doet naar het onttrekken van olie uit hout. Dit onderzoek krijgt als codenaam PLATO, een afkorting van Providing Lasting Advanced Timber Option. Shell-onderzoeker Herman Ruyter vermoedt dat hout door het proces rotbestendig kan worden gemaakt. In 1989 beschrijft hij voor het eerst het huidige hydro-thermische modificatieproces in een wetenschappelijke publicatie. Als Shell het PLATO-project afstoot verwerft Ruyter, samen met twee andere Shell-managers, de octrooien voor het proces. Het bedrijf Platowood wordt opgericht.

  

Meer dan 25 jaar ervaring

Nadat in 1994 een experimentele fabriek in Wageningen werd geopend, startte Platowood in 2000 een productiefabriek op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Tot op de dag van vandaag bedient Platowood vanuit deze locatie een grote groep nationale en internationale klanten, die kiezen voor een esthetisch en hoogwaardig kwaliteitsproduct waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Het hout van Platowood is eerlijk, duurzaam en door-en-door geplatoniseerd hout met een natuurlijke uitstraling en optimale eigenschappen.

Over Platowood