Certificaten

Certificaten

Certificaten bieden de garantie dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen, waarbij rekening is gehouden met sociale, ecologische en economische aspecten. Door te kiezen voor dit gecertificeerde – en dus aantoonbaar verantwoord geproduceerde hout – levert u direct een bijdrage aan het behoud en duurzaam beheer van bossen. Platowood beschikt zowel over het FSC®– als PEFC-certificaat. Tevens is Platowood gecertificeerd om hout met OLB, VLO, VLC en TLTV verificatie te leveren.

Het FSC®-certificaat (Forest Stewardship Council) staat wereldwijd voor een goede controle en een hoge standaard voor duurzaam bosbeheer. PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) is een onafhankelijk internationaal non-profit keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer.

Het overkoepelende certificaat waaronder de OLB, VLO, VLC en TLTV verificatie valt, waarborgt de strenge eisen met betrekking tot de herkomst, de arbeidsomstandigheden, de naleving van de geldende wet- en regelgeving en de traceerbaarheid van het hout. Daarnaast wordt door externe partijen, zoals bijvoorbeeld de SHR, het hout getest. Een resultaat hiervan is het KOMO certificaat.
Een verifieerbare keten van bos tot klant wordt gewaarborgd en extern gecontroleerd.

 

Ga naar boven