Home | Projecten | Villa K2, Eelderwolde

Villa K2, Eelderwolde

Villa K2 in het Drentse Eelderwolde gaat vrijwel naadloos op in de omgeving. Dak en gevel zijn bekleed met ruwe delen Platowood Fraké. De groene vlakken met sedumbeplanting op het dak zorgen voor een bijzondere combinatie die de natuurlijke uitstraling versterkt. Tegelijkertijd geeft dit een spannend beeld.

Architect Francois Verhoeven:

Ik gebruik erg graag ruw Platowood Fraké vanwege de natuurlijke uitstraling. Het hout vergrijst op een mooie manier en bovendien erg snel. Ik ken geen ander type hout waarbij dit gebeurt. Daarnaast blijft het hout ook mooi op de plekken waar minder licht komt. Ik vind het prettig dat er verschillende breedtes zijn en dat er bij het ruwe hout kleine dikteverschillen in de planken zitten. Dit zorgt voor een interessante, dynamische gevel. Strak gedetailleerd en in combinatie met ranke aluminium kozijnen geeft dit een chique en hoogwaardig beeld. 

Vanuit het beeldkwaliteitsplan van de gemeente waren een schuin dak en het gebruik van natuurlijke kleuren in zwart of bruin een vereiste. De architect ontwierp een dak dat bestaat uit vier schuine vlakken. De zonnepanelen zijn aan het zicht onttrokken door deze te plaatsen op het minst zichtbare vlak. In plaats van de - normaliter altijd zichtbare - zonnepanelen zijn er groene vlakken op het dak gemaakt. Het ruwe hout combineert mooi met de hightech ranke kozijnen en het betonnen terras, waardoor het geheel een strakke uitstraling krijgt.

Lees meer over Villa K2 in het Dezeen magazine.

Meer projecten met ruw Platood Fraké

De architect past vaker ruwe planken Platowood Fraké toe, zoals bij deze villa in Den Haag.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Afwerking
Onbehandeld

Bijzonder profiel
Ruw

Opdrachtgever
Particulier

Architect
Francois Verhoeven Architecten

Montage
Bouwderij Groningen

Fotografie
Francois Verhoeven

Locatie
Eelderwolde, Nederland

Andere projecten