Home | Waarom Platowood | Voordelen

Voordelen

Hout van Platowood is 100% circulair en heeft een levensduur van wel 50 jaar, ook zonder afwerking. Dankzij de vormstabiele en goed verwerkbare eigenschappen is het geschikt voor de meest innovatieve ontwerpen. Ben je benieuwd hoe wij deze kwaliteiten toevoegen aan ons hout?

Vormstabiel

Na het platoniseren is het vochtpercentage in het hout gedaald naar circa 4 tot 6%. Door het lage (evenwichts)vochtgehalte reageert het hout nauwelijks op vochtveranderingen. Dit resulteert in vormvast hout dat geschikt is voor alle klimaten.

Goed verwerkbaar

Door het hout op relatief lage temperatuur te bakken (maximaal 180 graden Celcius), behoudt het hout van Platowood – ten opzichte van thermisch gemodificeerde houtsoorten – zijn sterkte én veerkracht. Het hout is hierdoor minder bros en goed verwerkbaar.
De dimensiestabiliteit zorgt ervoor dat het hout nauwelijks krimpt of zwelt. Hierdoor ontstaan er minder scheurtjes in de eventueel aangebrachte afwerking en behoeft het hout na een langere periode pas onderhoud.
Door het platoniseren worden de aanwezige eigenschappen van het hout versterkt en de suikers - voedingsbodem voor schimmels - afgebroken. Hierdoor heeft het hout van Platowood een levensduur van zeker 50 jaar.

Zonder chemicaliën

Onze hydro-thermische modificatie is een proces met enkel water en warmte. Hier komen geen schadelijke chemicaliën bij kijken. Ook onze brandvertrager, Bio FireProtect, is een behandeling uit 100% biologische en afbreekbare bestandsdelen.

Neem contact op

Bedankt voor het invullen van het contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Waarom Platowood

Contact

Bedankt voor het invullen van het contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.