Home | Projecten | Boomerang Bungalow, Noordwijk

Boomerang Bungalow, Noordwijk

De jaren '70 keren terug, maar dit keer zonder stoffige bijsmaak. De Boomerang Bungalow, ontworpen door architect Donald Osborne, is een bijzondere en uitnodigende woning waar binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Platowood Fraké is buiten toegepast, met een vleugje interieurgevoel.

De woning is omringd door 150 m2 veranda en daar speelt de gevelbekleding van Platowood een belangrijke rol. De zitruimtes zijn verzonken in de gevel, en dit creëert een unieke ambiance. Het is niet binnen, maar voelt ook niet helemaal als buiten. “Het Fraké is goed verwerkbaar en laat zich makkelijk monteren, waardoor je een ‘interieurafwerking’ naar buiten kunt halen”, aldus Donald.

 

"Hout nodigt uit, het is tastbaar en vriendelijk. Deze eigenschappen wilde ik ook naar buiten brengen".

 

Het ontwerp is sterk, energiezuinig en groen, waardoor de bungalow één wordt met de bosachtige tuin. "Het gebruik van hout kan hierbij niet ontbreken", voegt Donald toe. Qua afwerking hebben de bewoners voor Natural Color Oil gekozen, waardoor de originele kleur behouden blijft. Donald is overigens geen onbekende bij Platowood - al jaren maakt hij gebruik van ons hout in zijn projecten. Voor ons blijft het altijd leuk om te zien hoe hij het hout op een unieke manier weet toe te passen. Enthousiast geworden over dit project? Bekijk dan ook Villa V, een ander ontwerp met Platowood Fraké uit Noordwijkerhout.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Afwerking
Natural Color

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
66x18

Opdrachtgever
Particulier

Architect
Donald Osborne

Preferred dealer
Verdouw

Montage
P&M New Design

Fotografie
FotoXperience

Locatie
Noordwijk

Andere projecten