Home | Projecten | Villa, Noorden

Villa, Noorden

Tuinbouwkassen, grazend vee en kleine dorpen tussen de veenplassen. Het domineert de omgeving van deze bijzondere, energieneutrale villa in het dorpje Noorden. De woning is een ensemble van huisjes die de onderverdeling in woon- slaap- en entreegedeelte markeren. Een ode aan zowel het dorp als de kassen.

Gevelafwerking

Aan de waterzijde is de gevel open, aan de straatzijde vanwege privacy en verkeersgeluid gesloten. Voor de gevelbekleding kozen de architecten voor Platowood Fraké, afgewerkt met onze donkere Burned Wood Oil. Het verwijst subtiel naar het veen dat vroeger als brandstof diende.

Co-creatie

De woning heeft vele vormen. Dit vraagt om een bescheiden, uniforme afwerking van interieur en exterieur. Vanaf het begin van het ontwerp werkten architect en interieurarchitect daarom samen om beiden tot elkaar te brengen.

Interieurarchitect Gemma Tersteeg:

Platowood hout is een duurzaam product dat lang meegaat en de natuurlijke uitstaling behoudt. We kozen voor het Platonium 10 profiel en de donkere Burned Wood Oil om volume te creëren. Kom je dichterbij, dan zie je steeds meer fijnheid in de detaillering, die we op het profiel afstemden. De metalen dagkanten van de ramen ‘omarmen’ het Platowood hout. Daar waar een luchtrooster of brievenbus naar buiten steekt is het profiel terug gefreesd. De blanke kozijnen vormen een mooie combinatie met de gevel. 

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Afwerking
Burned Wood

Profiel
Platonium 10

Kopmaat
27 x 140 mm

Opdrachtgever
Particulier

Architect
Architect: Servaas Vlaskamp, väösarchitect
Interieurarchitect: Gemma Tersteeg, lab ng

Preferred dealer
De Hillegomse

Montage
Meerland bouw

Fotografie
Aron Nijs fotografie

Locatie
Noorden, Zuid-Holland, Nederland

Andere projecten