Home | Projecten | Sporthal, Voorburg

Sporthal, Voorburg

De nieuwe sporthal voor het Sint-Maartencollege en Gymnasium Novum in Voorburg heeft een bijzonder ontwerp. De sporthal heeft een unieke, zachte en natuurlijke uitstraling door de gebogen gevels, voorzien van Platowood Vuren in een verfijnd ritme van latten en balken.

Architect Robin Gringhuis, Slangen+Koenis architecten:

“De sporthal ligt in een park met veel begroeiing. Dit vormde de inspiratie voor een alzijdig paviljoen dat goed past binnen haar groene omgeving. Uitgangspunt was het spelen met transparantie en het toepassen van hout, hout dat bovendien onderhoudsarm is. Het lage deel van de gevel wordt voorzien van begroeiing. Hierdoor heeft het pand een mooie natuurlijke uitstraling, maar behoeft het geen onderhoud. De toepassing van Platowood Vuren was dan ook een logische en passende keuze.”


Transparant, groen en duurzaam

Het pand heeft een duidelijke opdeling tussen de groene, deels transparante plint en de bovenbouw met houten verticale lamellen die indirect zicht en licht mogelijk maken. Het buitenblad van de bovenbouw volgt de afgeronde vorm van de onderbouw, waardoor het een rustige uitstraling heeft.

De entrees en toegang tot de kleedruimtes zijn aan de straatzijde gepositioneerd, zodat er interactie is met de omliggende woonwijk. Het groen van het park loopt door in de sportvloer en gangen zodat alle gebieden met elkaar verbonden zijn. De duurzame en onderhoudsarme materialisatie, hoogwaardige isolatie, hoge mate van transparantie en het compacte volume dragen bij aan het realiseren van deze BENG-gecertificeerde sporthal.


Architect: Slangen+Koenis architecten
Montage Platwood: Van Baaren Aannemers
Preferred Dealer: Verdouw Bouwproducten
Opdrachtgever: Stichting Scholengroep Spinoza
Foto’s: Marcel van der Burg en Platowood

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Weathered Color

Profiel
Platonium 05

Opdrachtgever
Stichting Scholengroep Spinoza

Architect
Slangen+Koenis

Locatie
Voorburg
Zuid-Holland
Nederland

Andere projecten