Home | Projecten | Villa K340, Den Haag

Villa K340, Den Haag

In de parkachtige nieuwe woonwijk Vroondaal in Den Haag, aan de rand van natuur- en recreatiegebied Madestein, staat deze unieke villa. Kalkstuc is hier gecombineerd met ruw Platowood Fraké. Voor een dynamisch gevelbeeld zijn verschillende breedtematen gebruikt. Tegenover deze robuuste materialen staan strakke, high tech aluminium kozijnen.

Het gebruik van ruw Platowood-hout past goed bij de visie van de architect om de natuurlijke uitstraling van het materiaal zoveel mogelijk te behouden. Om die reden is het hout ook onbehandeld toegepast, zodat het op een natuurlijke manier zal vergrijzen. Zowel de opdrachtgever als de architect houden van de natuurlijke uitstraling van hout en de geleidelijke, natuurlijke overgang naar een zilvergrijze kleur. Op de foto’s, 2 maanden na oplevering gemaakt, is de vergrijzing al goed zichtbaar.

Architect Francois Verhoeven:

Ik ken geen ander type hout dat zo’n mooie warme startkleur heeft en bovendien zo mooi, en snel, vergrijst. Daarnaast blijft het hout van Platowood ook mooi op de plekken waar minder licht komt. Ik gebruik erg graag ruw Platowood Fraké vanwege de natuurlijke uitstraling. Het is prettig dat er verschillende breedtes zijn en dat er kleine dikteverschillen in de ruwe planken zitten. Dit maakt de gevel namelijk net wat interessanter bij strijklicht. Mooi gedetailleerd en in combinatie met strakke aluminium kozijnen geeft dit een chique en hoogwaardig effect.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Bijzonder profiel
Ruw

Opdrachtgever
Particulier

Architect
Francois Verhoeven Architecten

Montage
Archibald BV

Fotografie
Francois Verhoeven

Locatie
Den Haag, Zuid-Holland, Nederland

Andere projecten