Home | Projecten | GGZ Kliniek Valkenberg, Nijmegen

GGZ Kliniek Valkenberg, Nijmegen

Aan de bosrijke Nijmeegsebaan verrees een bijzonder gebouw met een bijzondere functie: een GGZ kliniek voor kortdurende intensieve behandeling.

Het gebouw ligt samen met nog drie klinieken aan de rand van het stuwwalbos dat deel uit maakt van de ecologische hoofdstructuur. Om de overgang van het gebouw met de bosrand zo bijzonder mogelijk te maken, is gekozen voor een gebouw met een grotendeels houten geveltoepassing. Opgebouwd uit verdiepingshoge verticale planken fijnbezaagd Platowood Vuren straalt alles aan en in het gebouw rust uit. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan de speciale gevelafwerking, ontworpen door Buro SBH.

Toepassing
Gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Color
FireProtect

Architect
Buro SBH

Locatie
Nijmegen
Gelderland
Nederland

Andere projecten