Home | Projecten | The Natural Pavilion

The Natural Pavilion

The Natural Pavilion laat zien dat het nu al mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met de natuur zijn. En dat dit bovendien in korte tijd gerealiseerd kan worden. Het paviljoen is onderdeel van de Dutch Innovation Experience en het hoofdgebouw van de Rijksoverheid op de Floriade Expo 2022. Een binnenwand op de 2e verdieping is bekleed met Platowood Fraké en Platowood Vuren in diverse profielen en maten.

Toonbeeld van circulair bouwen

The Natural Pavilion bewijst dat er oplossingen zijn voor het tekort aan energie, grondstoffen en woningen. Het paviljoen is bijna volledig opgebouwd uit lokale biobased materialen en is letterlijk een opeenstapeling van innovaties. De combinatie van een superflexibele modulaire bouwmethode, de architectuur, het geïndustrialiseerde bouwproces en de biobased materialisatie maakt The Natural Pavilion het toonbeeld van circulair bouwen. Bekijk hier de bouw van het Natural Pavilion.

Floriade Expo 2022

Het paviljoen is voor het eerst te zien op de Floriade Expo 2022, te bezoeken van 14 april t/m 9 oktober 2022. Het is het antwoord op het Floriade-thema ‘Growing Green Cities’: een nieuwe ruimtelijke en sociale relatie tussen stad en land voor de steeds groter wordende stedelijke bevolking wereldwijd, zonder Moeder Aarde uit te putten. Na afloop van de Floriade krijgt het paviljoen een tweede leven als reizend natuurpaviljoen.

Op de Floriade is nog een paviljoen te bezichtigen met het duurzame  hout van Platowood: The Exploded View Beyond Building. Dit paviljoen was vorig jaar voor het eerst te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven en is opnieuw opgebouwd op de Floriade.

Partners

The Natural Pavilion is gerealiseerd door een samenwerking van partners met complementaire expertises en bestaat uit de partijen: De Noordereng Groep (innovatief ontwikkelaar en opdrachtgever), DP6 architectuurstudio (architect), Oosterhoff Group/ABT (ingenieursbureau), Hupperts Architectural Engineering (projectmanagement), Heko Spanten (hout- en fabricagepartner), Studio Nico Wissing (bureau tuin en landschap), NL Greenlabel (voor een meetbare duurzame leefomgeving) en de Hedgehog Company / De Groene Jongens (duurzaamheidsadviseur). Staatsbosbeheer (houtpartner) en TNO (kennisinstituut) zijn vaste partners.

Opdrachtgever
De Noordereng Groep

Architect
DP6 architectuurstudio

Fotografie
ScagliolaBrakkee en Platowood

Andere projecten