Home | Projecten | Vrijstaande woning, Culemborg Sprokkelenburg

Vrijstaande woning, Culemborg Sprokkelenburg

Deze ruimtelijke en lichte woning heeft een open gevelbekleding van Platowood Fraké, bestaande uit scherpkantige latten in 2 kopmaten die wisselend zijn toegepast. De latten zijn ook ingezet als zonwering. Samen met de grote glaspartijen zorgt dit voor een open en dynamisch gevelbeeld. Naast de woning zijn de berging en de vrijstaande serre in de tuin met hetzelfde hout bekleed.

Architect Tijmen Versluis, architect eigen huis:

Voor deze woning koos ik voor Platowood Fraké vanwege de egale uitstraling van het hout en de gelijkmatige vergrijzing. We kiezen het liefst onbehandeld hout omdat het geen onderhoud behoeft en vanwege de natuurlijke uitstraling. Wat ik ook belangrijk vind, is dat Platowood Fraké duurzaamheidsklasse 1 heeft en dat het mogelijk is om het hout tot laag op de grond te monteren.

Grote ramen met structureel glas zorgen voor een zeer ruimtelijke effect op de begane grond. De 1e verdieping is meer gesloten, maar ter plaatse van de hoek naar de straat zijn de latten van de gevel 90 graden gedraaid. Hierachter zit een licht doorlatende gevel. Hierdoor komt er mooi gefilterd licht naar binnen in het schilderatelier. De hoekverdraaiingen in de plattegrond zorgen voor een dynamische beleving van de ruimten.

De woning heeft een staalconstructie met sandwichpanelen en heeft daardoor een industriële uitstraling aan de binnenkant. Hoewel de constructie dus vergelijkbaar is met een fabriekshal, is de uitstraling met de houten gevelbekleding juist heel eigentijds.

Oplevering woning: mei 2019. Foto’s zijn gemaakt in maart 2020.

Toepassing
Houten gevelbekleding
Zonwering

Houtsoort
Platowood Fraké

Afwerking
Onbehandeld

Bijzonder profiel
P05 scherpkantig

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
18x52mm en 18x90mm

Opdrachtgever
Particulier

Architect
architect eigen huis

Montage
Rasing Bouw

Fotografie
Martijn Heil

Locatie
Culemborg (Sprokkelenburg), Gelderland

Andere projecten