Home | Projecten | Villa Doonheide, Gemert

Villa Doonheide, Gemert

Villa Doonheide is gelegen aan de dorpsrand van het in Noord-Brabant gelegen Gemert en is ontworpen door Denkkamer. Gemeentelijke eisen vanuit beeldkwaliteit schrijven voor dat nieuwbouw aan de dorpsrand een landelijk karakter dient te hebben. Een combinatie van strakke en natuurlijke materialen, en de toepassing van zowel moderne als ambachtelijke technieken, geeft de woning zijn eigentijds landelijke uitstraling met hoogwaardig wooncomfort.

In het ontwerp is gekozen voor een langgerekt zadeldak met lage goot evenwijdig aan de weg om maximaal zicht en privacy aan de tuinzijde te creëren. Om de kopgevels van alle bouwdelen een open en natuurlijke uitstraling te geven, is gekozen voor een verticale toepassing van hydro-thermisch gemodificeerd Platowood Vuren latten. In verband met de overstekken van de rieten kap, is gekozen voor de Weathered Color afwerking om het vergrijzingstraject op egale wijze te laten verlopen. Bevestiging van de houten latten is middels bolkkopnagels gecoat in gelijke RAL-kleur aan de Weathered Color van Platowood.

 

Dubbele inpandige garage

De toegang tot de inpandige garage voor twee auto’s middels een brede elektrische sectionaaldeur, bevindt zich in de kopgevel van het hoofdgebouw. Deze garagedeuren zijn geheel onopvallend weggewerkt door het Platowood Vuren dat hier ook op verwerkt is. Toepassing van hout maakt het mogelijk om de zichtbaarheid van sectionaaldeur heel onopvallend ‘weg’ te detailleren.

 

Interieur

Nabij de voordeur is vóór het glas ook Platowood Vuren toegepast als een lamellenscherm. Dit scherm geeft een warme uitstraling bij de entree en tegelijkertijd privacy in de entreeruimte. Het scherm is uitneembaar zodat het achterliggende glas eenvoudig gereinigd kan worden. Verwijzend naar de latten op de buitengevel, is Platowood Fraké hier toegepast als plaatmateriaal én latten voor een bijzonder interieurelement; een roomdivider tussen eetkamer en woonkamer. Het concept van de verticale houten latten is hiermee letterlijk in het interieur doorgezet.

 

Fotografie: Stijn Poelstra, Gerard van Hal & Denkkamer        

Toepassing
Houten gevelbekleding
Interieur

Houtsoort
Platowood Fraké
Platowood vuren

Afwerking
Weathered Color

Profiel
Platonium 05

Architect
Denkkamer

Locatie
Gemert
Noord-Brabant
Nederland

Andere projecten