Home | Projecten | The Exploded View Beyond Building

The Exploded View Beyond Building

The Exploded View Beyond Building is een expositie in de vorm van een paviljoen, gemaakt van de nieuwste biobased en circulaire bouwmaterialen. Het paviljoen heeft zijn première tijdens Dutch Design Week en is een prachtige demonstratie van de vele mogelijkheden met het hout van Platowood. Een dakdeel is bekleed met Platowood Vuren en een geveldeel met Platowood Populier. Alle deuren, dakgoten, lijstwerk en details zoals deurgrepen zijn gemaakt van Platowood Fraké.

Grootschalig duurzaam bouwen

Het doel van de expositie is om ontwerpers, bouwers maar ook bewoners na te laten denken over de toekomst. Hoe ziet jouw huis er in de toekomst uit? En wat vind jij echt belangrijk als het gaat om wonen? Ontwerper Pascal Leboucq van Biobased Creations: “We tonen de eindeloze, potentiële materiaalstromen die voorradig zijn en nog niet of nauwelijks gebruikt worden in de bouwwereld. Bijvoorbeeld materialen uit voeding, zeewier, (riool)water en funghi. Materialen van vandaag, morgen en overmorgen. Je loopt door het huis en kunt alle materialen zien, voelen en ruiken. Elke kamer heeft een eigen verhaal.” Lucas De Man, directeur: “Het huis is gaaf om te zien. Het geeft hoop, energie en inspiratie voor de toekomst. Wij laten zien dat we op grote schaal circulair en biobased kunnen bouwen.”

Dutch Design Week en Floriade

The Exploded View Beyond Building is te zien tijdens Dutch Design Week 2021 (en 2022) in Eindhoven en de Floriade 2022 in Almere. De Floriade is het prestigieuze internationale podium voor groene innovaties voor de leefomgeving van de toekomst.

Living Lab

The Exploded View Beyond Building komt voort uit een samenwerking van en onderzoek door bouwers, producenten, agrariërs, wetenschappers, designers, overheden, kennisinstituten, storytellers en kunstenaars die zijn verenigd in The Embassy of Circular & Biobased Building. Samen werken ze aan nieuwe perspectieven voor duurzaam (circulair en biobased) bouwen en wonen; een circulaire leefomgeving. Ze doen onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe biobased materialen met een hoge design-kwaliteit en circulaire bouwmethoden zoals losmaakbaarheid en modulariteit. Ook bekijken ze hoe meer werelden, dan enkel alleen de bouwwereld, beïnvloed worden als er anders ontworpen en gebouwd gaat worden. Pascal Leboucq: “Want biobased bouwen aan je huis is het bouwen van een duurzame leefomgeving.”

Design: Pascal Leboucq
Concept: Pascal Leboucq & Lucas De Man

 

Opdrachtgever
The Embassy of Circular & Biobased Building

Architect
Pascal Leboucq

Montage
WAM & Van Duren, Caspar de Haan

Fotografie
Oscar Vinck en Jeroen van der Wielen

Andere projecten