Home | Projecten | Buitencentrum Staatsbosbeheer, Nijverdal

Buitencentrum Staatsbosbeheer, Nijverdal

Blikvanger bij entree van Nijverdal en Sallandse Heuvelrug!

Nijhoff architecten heeft het ontwerp verzorgd voor het nieuwe buitencentrum van Staatsbosbeheer. Het voormalige bezoekerscentrum was nodig aan vervanging toe. ‘Cradle to cradle’ moest van opdrachtgever Staatsbosbeheer het uitgangspunt zijn, daarom bleven de oude muren en spanten overeind. Die vormen nu de basis van het nieuwe gebouw dat qua oppervlakte een flink stuk groter is. In dit unieke project is naast Platowood Vuren FSC ook lokaal gewonnen hout (lariks) toegepast voor de kozijnen en spanten.

Toepassing
Gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Architect
Nijhoff Architecten

Locatie
Nijverdal
Overijssel
Nederland

Andere projecten