Home | Projecten | Xaverianen, Brugge

Xaverianen, Brugge

Een uniek gebouw waar voorzieningen voor sport, vrije tijd en cultuur samenkomt: multifunctioneel centrum Xaverianen in Brugge. Met Xaverianen heeft POLO Architects een duurzaam gebouw ontworpen waarin een sporthal, multifunctionele zaal met cafetaria en bibliotheek die wordt ingezet als ontmoetingsplek. 

Voor het duurzame gebouw is gekozen voor maximale kwaliteit en comfort tegen de laagst mogelijke energie- en milieukosten. Onder andere voor deze reden is gekozen voor Platowood. Zowel verticale kolommen van 10 meter lang en een speciaal profiel gevelbekleding worden gemaakt van Platowood Fraké. 

Extrovert gebouw

POLO Architects beschouwt het samenbrengen en verweven van sport en cultuur als een boeiend gegeven dat de basis vormt voor een innoverend ontwerp. Normaal zijn sport- en cultuurcentra gevestigd in introverte gebouwen waarin de activiteiten niet zichtbaar zijn voor de omgeving. POLO Architects daarentegen wil met Xaverianen een transparant en functioneel sport- en cultuurcentrum neerzetten dat open en uitnodigend is. 

Beelden: © POLO Architects 

Toepassing
Gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Profiel
Andere profielen

Bijzonder profiel
GG-model en kolommen

Kopmaat
40x185 en 185x400 mm

Architect
POLO Architects

Locatie
Brugge
West-Vlaanderen
België

Andere projecten