Home | Projecten | Het Kleine Krikhaar, Geesteren

Het Kleine Krikhaar, Geesteren

Het Overijsselse dorp Geesteren is een unieke schuurwoning rijker. Dennis Weerink, projectarchitect bij Reitsema & partners, heeft zijn eigen woning ontworpen. Zowel de gevel als het dak van de lange woning zijn bekleed met Platowood Vuren en afgewerkt met Weathered Color Oil. Naast dat het huis er mooi uitziet, is het ook nog eens duurzaam gebouwd. Onder andere om die reden is gekozen voor het milieuvriendelijke hout van Platowood.

Dennis Weerink:

Ik heb voor Platowood gekozen omdat ik het hout een hele mooie uitstraling vind hebben, evenals dat het duurzame aspect me aanspreekt. We hebben voor de Weathered Color gekozen omdat we een egale verkleuring willen bereiken. 

De vuren Platowood planken hebben we zelf vergrijsd met de geadviseerde materialen. Daarnaast hebben we de planken zelf op het gehele huis gemonteerd - zowel op de vloeren, wanden en het dak - waarbij veel aandacht is besteed aan de uitlijning van de spijkers en overgangen. Alle aansluitingen zijn in verstek uitgevoerd, wat een heel mooi zuiver, abstract beeld geeft dat passend is bij het architectonische concept.


Verwijzing naar oude schuur

Vanaf het eerste moment dat Dennis bij zijn schoonouders in Geesteren kwam, was hij geïnteresseerd in de oude landbouwschuur aan de andere kant van de weg. Door de Rood voor Rood regeling van de provincie Overijssel kreeg hij de mogelijkheid om de oude schuur te slopen en er zijn eigen woning te bouwen. Het resultaat: een langgerekte schuur die zowel van dichtbij als veraf abstract is vormgegeven. De schuurwoning is vernoemd naar de oude boerderij die vroeger op de kavel stond: Het Kleine Krikhaar. 

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Weathered Color

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
18 x 90 mm

Opdrachtgever
Particulier

Architect
Reitsema & partners

Locatie
Geesteren

Andere projecten