Home | Nieuws | 12000 meter gevelbekleding voor Xaverianen in Brugge

12000 meter gevelbekleding voor Xaverianen in Brugge

Voor het realiseren van nieuwe voorzieningen voor sport, vrije tijd en cultuur in de stad Brugge, heeft POLO Architects een uniek gebouw ontworpen. In dit gebouw komen diverse faciliteiten samen. Een sporthal, multifunctionele zaal met cafetaria en bibliotheek die wordt ingezet als ontmoetingsplek. Het multifunctioneel centrum wordt een duurzaam gebouw waar gekozen wordt voor maximale kwaliteit en comfort tegen de laagst mogelijke energie- en milieukosten. Dit is een van de redenen waarom voor dit ontwerp gekozen is voor Platowood. Zowel de grote verticale kolommen als de gevelbekleding wordt gemaakt van Platowood Fraké

Extrovert gebouw

POLO Architects beschouwt het samenbrengen en verweven van sport en cultuur als een boeiend gegeven dat de basis vormt voor een innoverend ontwerp. Normaal zijn sport- en cultuurcentra gevestigd in introverte gebouwen waarin de activiteiten niet zichtbaar zijn voor de omgeving. POLO Architects wil daarentegen met Xaverium een transparant en functioneel sport- en cultuurcentrum neerzetten dat open en uitnodigend is. 

10 meter lange kolommen

De bouw van het multifunctioneel centrum verloopt voorspoedig. Vorige week zijn de eerste 28 kolommen van Platowood Fraké geleverd. Deze kolommen van 10 meter lang met een kopmaat van circa 185x400 mm zijn gevingerlast en gelamineerd. Begin september worden de andere 80 kolommen geleverd, net als de gevelbekleding met een totaal van maar liefst 12000 meter. Hiervoor is een speciaal profiel ontworpen: mes en groef met twee schijnsponningen in de kopmaat 40x185 mm. 

Binnenkort delen we een foto van het ontwerp. 

Recent Nieuws