Home | Projecten | Woonhuis, Gent (België)

Woonhuis, Gent (België)

Afhankelijk van hoe het licht op de gevel valt, ziet deze woning in Gent (België) er steeds anders uit. Platowood Vuren geveldelen, afgewerkt met Burned Wood, zijn in 45° in vlakken op de gevel gemonteerd. Dit geeft de gevel een speels karakter en zorgt bovendien voor een bijzondere reflectie van het licht.

De woning is ontworpen door DURV architecten & ontwerpers, een architectenbureau uit Gent dat als uitgangspunt heeft om zo duurzaam mogelijk te ontwerpen en met bio-ecologische materialen te werken. Architect Elisabeth Blontrock:

“De afwerking met de milieuvriendelijke olie geeft het vurenhout een diepe, donkere kleur, terwijl de noesten en structuur van het hout zichtbaar blijven. Door de houten delen in verschillende richtingen te plaatsen, creëerden we een speels effect, mede door de reflectie van het licht. Wat wij later ontdekten, is dat de noesten een andere reflectie geven dan de rest van het hout. Dit geeft een extra uitgesproken effect.”

Hout van binnen en buiten

Niet alleen de gevel is volledig van hout, maar ook de gehele structuur van de woning. De plafonds binnen in de woning zijn ook afgewerkt met vurenhout, zodat het vurenhout van de gevel optisch naar binnen doorloopt.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Burned Wood

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
18 x 85 mm

Opdrachtgever
Particulier

Architect
DURV architecten & ontwerpers

Preferred dealer
Eurabo

Montage
Woema! cvba

Fotografie
Marble Moon

Locatie
Gent, België

Andere projecten