Home | Projecten | Hilversumsche Golf Club, Hilversum

Hilversumsche Golf Club, Hilversum

De Hilversumsche Golf Club ligt midden in het bos-en heidegebied dat zo typisch is voor het Gooi. Op deze bosrijke locatie is de oude villa herbouwd met een uitbreiding voor faciliteire functies.

Bastiaan Jongerius, mede-architect nieuwbouw De Hilversumsche Golf Club, over de keuze voor Platowood:

"We zochten naar een natuurlijke uitstraling, duurzaam en mooi vergrijzend hout in relatie tot de bosrijke omgeving waar de Hilversumsche Golf Club gehuisvest is."

Ontwerp

Op zowel de gevels als in het interieur is Platowood Fraké toegepast. De Natural Color Oil afwerking sluit uitstekend aan op de duurzame gedachte en de natuurlijke uitstraling. Daarnaast zal de natuurlijke vergrijzing op termijn een mooi vervolg geven aan het ontwerp.

Projectpartners

Het ontwerp voor de herbouw van de oude villa, anno 1933 ontworpen door architect J. Baanders, en de uitbreiding is gerealiseerd door Bastiaan Jongerius in samenwerking met Rappange & partners architecten, en Oomen Ontwerpt Deze samenwerking heeft geresulteerd in een prachtig ontwerp, waarbij de verschillende gebouwen en ruimtes een eigen karakter hebben en samen ook een sluitend geheel vormen.

 

Preffered dealer: Verdouw Bouwproducten

Foto's: Tessa Jol

Toepassing
Houten gevelbekleding
Interieur
Zonwering

Houtsoort
Platowood Fraké

Afwerking
Natural Color

Profiel
Platonium 05

Architect
Bastiaan Jongerius en Oomen Ontwerpt ism RAPPANGE & partners architecten

Locatie
Hilversum
Noord Holland
Nederland

Andere projecten