Home | Projecten | Villa V, Noordwijkerhout

Villa V, Noordwijkerhout

Tussen de duinen van Noordwijk en het centrum van Noordwijkerhout ligt het monumentale landgoed Sancta Maria. Een verscheidenheid aan woningen kenmerkt dit groene gebied. Eén van die woningen is Villa V, een prachtige villa ontworpen door Donald Osborne Architecture.

Het moderne gebouw wordt gekenmerkt door de kubistische vorm. De duurzame Platowood Fraké gevelbekleding zorgt voor een warm contrast met de wit gestuctemuren.

Donald Osborne, architect Villa V:

In deze moderne villa heb ik eigentijdse materialen toegepast. Platowood is een goed voorbeeld van een eigentijds materiaal met een natuurlijke uitstraling. Naast dat het duurzame materiaal textuur en warmte toevoegt, vergrijst het in een mooie tint. Om de overgangen tussen binnen en buiten meer nadruk te geven, zijn deze geaccentueerd met de toepassing van Platowood Fraké. Een houtsoort met een prachtige en kenmerkende tekening. Een fijne bijkomstigheid voor de opdrachtgever is dat het hout nagenoeg onderhoudsvrij is.

Esthetische houten zonwering

De houten ribben - lamellen - op de gevels verbergen optisch de ramen en deuren en zorgen voor privacy en tevens het weren van de zon. Voor het realiseren van eenheid tussen het huis en de buitenruimte zijn verschillende tuinmuren met doorkijken ook in de Fraké houten ribben uitgevoerd.  Daarnaast is de garage voorzien van onze houten gevelbekleding, profiel platonium 05, in twee kopmaten.

Details

De detaillering in het toepassen van ons duurzame Platowood Fraké, maakt van deze vrijstaande woning een uniek ontwerp. Doordat de begane grond van de zeer royaal bemeten villa is verhoogd, biedt deze een prachtig uitzicht over de tuin.

Toepassing
Houten gevelbekleding
Houten zonwering
Duurzaam tuinhout

Houtsoort
Platowood Fraké

Bijzonder profiel
Kolommen: 40x90

Profiel