Home | Projecten | Stadswerf, Doesburg

Stadswerf, Doesburg

In Doesburg is een nieuw Stadswerf én Recycleplein gerealiseerd. De buitenzijde van de Stadswerf is voorzien van Platowood Populier dat is afgewerkt met Weathered Color Oil. Door deze afwerking wordt het esthetische overgangstraject naar een grijze gevel ondervangen. 

Het gebouw is laag en lang. Door het gebruik van verschillende kopmaten en het te monteren in wildverband, ontstaat er een speels effect. Bij de bouw was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Om die reden is er gekozen voor hout van Platowood. 

Stadswerf

De nieuwe stadswerf is in eigendom en beheer van de gemeente Doesburg. Het recycleplein komt in eigendom en beheer van Circulus-Berkel. Dit is een duurzaam dienstenbedrijf dat voor negen gemeenten het beheer van afval- en grondstoffen én het beheer van de openbare ruimte verzorgt. 

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Populier

Afwerking
Weathered Color

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
18x66, 18x90, 18x140

Locatie
Doesburg
Gelderland
Nederland

Andere projecten