Home | Projecten | Wellantcollege, Naarden

Wellantcollege, Naarden

In Naarden is de nieuwbouw van het Wellantcollege gerealiseerd. In het ontwerp van TEAM 4 ARCHITECTEN in samenwerking met Jorritsma Bouw staan de leerlingen en scholieren centraal. De ronde vormen, natuurlijke materialen en warme kleuren zijn, evenals de Platowood Vuren gevelbekleding, kenmerkend voor de school die ruime en lichte lokalen heeft.  

Eyecatcher

Op het Wellantcollege volgen 330 leerlingen de opleiding VMBO Groen. De nieuwe school is een compact gebouw met een centraal punt waar alle ruimten samenkomen. De trap vormt een echte eyecatcher en verbindt niet alleen de begane grond met de bovenverdieping, maar is ook te gebruiken als een tribune. Aan de zijkanten van de trap en een deel van het interieur is ook Platowood Vuren bevestigd. Dit geeft een warme en informele sfeer aan de grote, open ruimte. 

Ontwerp

De buitenkant is gemaakt van natuurlijke materialen met een warme uitstraling. Door het gebouw op de hoeken af te ronden oogt het rondom dynamisch en vriendelijk. Het hout en metselwerk van de gevel lopen letterlijk door van buiten naar binnen. Aan de binnenzijde van de gevel is het beton in het zicht. De puurheid van de materialen geeft de school een eigen karakter en bovendien is het onderhoudsarm. Met een EPC=0 is de nieuwe school ook nog eens zeer duurzaam.

Toepassing
Gevelbekleding
Interieur

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
FireProtect

Profiel
Platonium 05

Architect
TEAM 4 ARCHITECTEN

Locatie
Naarden
Noord-Holland
Nederland

Andere projecten