Home | Projecten | Strandvilla, Zandvoort Zuid

Strandvilla, Zandvoort Zuid

Een volledig nieuwbouw ontwerp van Springtij Architecten leidt tot een echte kick-ass strandvilla. Een unieke verschijning aan de Zandvoortse boulevard. Opvallende details met Platowood Fraké zijn de kozijnen die de grote overhoekse ramen omlijsten en verticale lamellen. De raamopeningen gecombineerd met een open interieur geven vanuit elk punt zicht op zee.

Architect Gimill Mual:

We kenden Platowood al, en pasten de houtproducten eerder toe bij diverse projecten. We wilden houten kozijnen dat paste bij het gewenste beeld van natuurlijke vergrijzing. Met het verduurzaamde hout van Platowood konden we dat realiseren.

Hout, stuc, prefab

Uitzicht was bij het ontwerp leidmotief. Twee woonlagen zijn ten opzichte van elkaar verschoven, waardoor op de begane grond een beschut terras ontstaat met zeezicht en de verdieping uitzicht biedt op de duinen. Grote raampartijen in de gevel zijn uitgevoerd in Platowood Fraké en verticale Fraké lamellen.

De bovenbouw is uitgevoerd in witte betonstuc en tekent zich door consoles met lamellen rondom beide verdiepingen en die dienen als zonwering. De betonnen onderbouw bestaat uit zandkleurig gepigmenteerde prefab elementen die het glooiende duinlandschap accentueren. Leuk feitje is dat in deze villa als eerste in Zandvoort CLT is toegepast.

Timmerbedrijf Har Puts heeft de kozijnen gemaakt.

Toepassing
Duurzaam kozijnhout

Houtsoort
Platowood Fraké

Opdrachtgever
Particulier

Architect
Springtij Architecten

Preferred dealer
Brentjens

Montage
Houtkonstruktie Friesland

Fotografie
Wim Hanenberg

Locatie
Zandvoort

Andere projecten