Home | Projecten | Gerenoveerde jaren '60 bungalow, De Meern (Utrecht)

Gerenoveerde jaren '60 bungalow, De Meern (Utrecht)

In de Utrechtse wijk De Meern staan veel bungalows uit de jaren ’60. Architect Viktor van Hooff ontwierp en verbouwde hier, samen met aannemer Marvin Keeldar, diverse bungalows, waaronder deze zonnige woning. De architect hanteert een heldere en eenvoudige vormentaal, waarbij het strakke witte stucwerk wordt afgewisseld met grote ramen en geveldelen van onbehandeld Platowood Fraké

Architect Viktor van Hooff:

Ik ben in aanraking gekomen met Platowood, en dan specifiek Fraké, door Marvin Keeldar. Bij de renovatie van zijn eigen woning, in dezelfde straat, hebben we Platowood Fraké toegepast en sindsdien heb ook ik Platowood omarmd. In eerste instantie een esthetische keuze: Fraké heeft een rustige tekening zonder knoesten. Ook de duurzaamheid van het hout vormt een belangrijk aspect, evenals het feit dat het onderhoudsarm is en niet afgewerkt hoeft te worden.

Lichtinval en dieptewerking

Alle ruimtes zijn richting de tuin gesitueerd, zodat er veel licht binnenkomt. Een lange hal verbindt de slaapkamers, inloopkast en twee badkamers met elkaar. De buitengevel van deze gang bestaat uit grote ramen en Platowood Fraké geveldelen. De geveldelen liggen iets dieper dan de gestucte wanden, de kozijnen liggen nog verder terug in de gevel. Hierdoor wordt diepte gecreëerd en ontstaat schaduwwerking op alle elementen.

Door het succes van de verbouwing van deze bungalow zijn inmiddels drie andere bungalows in de straat gerenoveerd door Van Hooff en Keeldar. Hun visie slaat ook aan buiten De Meern: een bungalow in Delft en Soest staan op de planning. Uiteraard met gevelbekleding van Platowood Fraké.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Afwerking
Onbehandeld

Profiel
Platonium 05

Opdrachtgever
Particulier

Architect
Viktor van Hooff

Montage
Marvin Keeldar Projecten

Fotografie
The Art of Living - Jaro van Meerten Fotografie

Locatie
Utrecht

Andere projecten