Home | Projecten | Revius Lyceum, Doorn

Revius Lyceum, Doorn

Het nieuwe gebouw van het Revius Lyceum in Doorn is een ontwerp van MoederscheimMoonen Architects in samenwerking met Spring Architecten. Op de bosrijke locatie zijn meerdere gebouwen gerealiseerd, waarvan de buitenzijde van het sportgebouw én het interieur van het schoolgebouw voorzien zijn van Platowood Fraké

Verschillende kopmaten van de gevelbekleding zorgen voor een speels effect aan de buitenzijde van het sportgebouw. Daarnaast is het duurzame hout onbehandeld toegepast en vergrijst het in een zilvergrijze tint. In het schoolgebouw zijn de houten delen behandeld met FireProtect

Ontwerp

Het idee van het architectenteam was om een een schoolgebouw te ontwerpen waarbij alle ruimten effectieve leerruimten zijn. Net als de school is het sportgebouw ontworpen 'vanuit het landschap'. Een monumentale boom vormt het centrale punt waar verschillende sportzalen omheen zijn gebouwd. Het plein rondom de boom zorgt voor een ontvangstruimte waar leerlingen langskomen zodra ze naar de sportzalen gaan. 

Toepassing
Gevelbekleding
Interieur

Houtsoort
Platowood Fraké

Afwerking
FireProtect

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
18x42, 18x52, 18x90 en 18x140

Architect
Moederscheim Moonen

Locatie
Doorn
Utrecht
Nederland

Andere projecten