Home | Projecten | Vakantiepark Delftse Hout, Delft

Vakantiepark Delftse Hout, Delft

Vakantiepark Delftse Hout ligt net buiten de historische kern van Delft, op de locatie van een voormalig gemeentelijk zwembad. De gebouwen die bij dit zwembad hoorden, hebben een nieuwe bestemming gekregen en zijn vernieuwd. FACET architecten & adviseurs ontwikkelde samen met de eigenaar een toekomstvisie voor het vakantiepark en aansluitend een gebouwvisie.

FACET maakte een ontwerp voor drie gebouwen: een bedrijfswoning, sanitairgebouw en receptie met winkel. Deze gebouwen zijn bekleed met Platowood Fraké en afgewerkt met Weathered Color Oil voor een egale vergrijzing.

Architect Johan Drenth:

We zochten naar een circulair product dat een lange levensduur garandeerde. Platowood past hier heel goed bij. Daarnaast is het hout van hoge kwaliteit en onderhoudsarm. De gebouwen zijn prachtig geworden en toonaangevend in de recreatiebranche. De gebruikte materialen passen bij de wensen voor een maximaal circulair ontwerp.

Een nieuwe beleving

Het ontwerp van zowel het sanitairgebouw als de receptie wordt gedomineerd door markante dakvormen. De gebouwen zijn verfijnd gedetailleerd, passend bij de verfijning van de historische gebouwen van Delft en kleinschalig, passend bij het landschappelijke karakter van de locatie. Er is gebruik gemaakt van materialen die verwijzen naar zowel het landschappelijke karakter als naar de historie van het Delfts Blauw.

Het receptiegebouw vervult een belangrijke rol, het vormt immers de eerste indruk voor de bezoeker. Het gebouw staat markant vooraan op het park. Hier wordt de ontvangst gecombineerd met de backoffice en een compacte winkelfunctie. Het sanitairgebouw vormt het hart van de camping en heeft naast haar vanzelfsprekende functie ook een functie van ontmoeten en sociaal contact. Er zijn ruime gangen met overzicht en doorzicht en er is gebruik gemaakt van goede materialen, waarbij kunststoffen zoveel mogelijk worden voorkomen. Naast een nieuw sanitairgebouw en receptiegebouw is ook een nieuwe bedrijfswoning gerealiseerd. De woning is eenvoudiger van vorm dan de overige gebouwen, aangezien deze geen rol heeft in het faciliteren van de gasten. In materiaalgebruik is wel overeenstemming gezocht met de receptie en het sanitairgebouw, zodat geen afbreuk wordt gedaan aan het geheel.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Afwerking
Weathered Color

Profiel
Platonium 03
Platonium 07

Kopmaat
P03: 18x140mm, P07: 18x185mm

Opdrachtgever
Vakantiepark Delftse Hout

Architect
FACET architecten & adviseurs

Preferred dealer
Verdouw Bouwproducten

Montage
Woodteq

Fotografie
Alyssa van Heyst Fotografie

Locatie
Delft, Zuid-Holland, Nederland

Andere projecten