Home | Projecten | NIOO-KNAW, Wageningen

NIOO-KNAW, Wageningen

Het ontwerp voor het Nederlands Ecologisch Instituut is een innovatief concept, gebaseerd op het gedachtegoed van cradle to cradle en is voorzien van Platowood Vuren.

Het ontwerp van Claus en Kaan Architecten draagt bij aan de ambitie van de opdrachtgever om het meest duurzame gebouw van Nederland te realiseren. In het gebouw zijn de nieuwste technieken op het gebied van energieopwekking, energiegebruik, materiaalkeuze en CO2 uitstoot verwerkt. Het compacte gebouw, zowel binnen als buiten uitgevoerd in Platowood Vuren, staal en glas, genereert een overmaat aan ruimte die voor het belangrijkste uitgangspunt van het gebouw staat: de informele ontmoeting. Vides zorgen voor open verbindingen tussen de verdiepingen en pleintjes,en de ruime opzet van de gemeenschappelijke functies als kantine en colloquium bevorderen een ontspannen en inspirerend werkklimaat.

Toepassing
Gevelbekleding
Interieur

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Color
FireProtect

Architect
Claus en Kaan Architecten

Locatie
Wageningen
Gelderland
Nederland

Andere projecten