Home | Nieuws | Winnend ontwerp Platowood Paviljoen in uitvoering

Winnend ontwerp Platowood Paviljoen in uitvoering

26 april 2022

Precies een jaar geleden schreven we een ontwerpcompetitie uit voor de bekleding van ons nieuwe kantoorgebouw, het Platowood Paviljoen. We ontvingen maar liefst 44 inzendingen, waarvan er 4 werden geselecteerd. Op 1 juli werd het winnende ontwerp bekendgemaakt.

Afgelopen week is gestart met de uitvoering van het winnende ontwerp: ‘Platowood Twist’ van Weeber Architecten uit Rotterdam. Naar verwachting siert hun ontwerp nog voor de bouwvak de gevel van het Platowood Paviljoen.

Eerste stap: het zetten en opsluiten van de betonbanden door Berkhoff zodat de betonblokken niet meer zichtbaar zijn als de gevel is bekleed. Vervolgens brengt Van den Brink & Schumacher een houten skelet aan omdat de gevelbekleding niet direct aan de huidige gevel gemonteerd kan worden. Wijers Platte Daken zorgt voor de dakafwerking. ZND Nedicom gaat tot slot aan de slag met het monteren van de Platowood Fraké gevelbekleding.

Driedimensionale gevel

De ontwerpers plaatsen latten Platowood Fraké van verschillende afmetingen haaks in de gevelbekleding en scheppen zo een driedimensionaal effect. Dat effect nutten ze uit door er letters of figuren, in dit geval het logo van Platowood, mee uit te drukken.

Jan Nauta, juryvoorzitter: “Het ontwerp van Weeber Architecten is met veel aandacht en zorg gedetailleerd, waardoor de specifieke kwaliteiten van het hout van Platowood maximaal tot hun recht komen. Het breed toepasbare concept is architectonisch inspirerend en spreekt, zonder buiten de kaders van duurzaam realisme te treden, tot de verbeelding.“

Bekijk het ontwerp van Weeber architecten.

Recent Nieuws