Home | Nieuws | Vier genomineerden Platowood Ontwerpcompetitie

Vier genomineerden Platowood Ontwerpcompetitie

Maar liefst 44 architecten hebben hun visie ingezonden voor de bekleding van het nieuwe kantoorpand van Platowood: het Platowood Paviljoen. Tot en met zondag 16 mei konden architecten hun inzending indienen.

Alle inzendingen zijn nauwkeurig bestudeerd en beoordeeld op basis van de gestelde jurycriteria. Daarnaast is gekeken naar de uitvoerbaarheid, de motivatie en het bureauportfolio. De verschillende invalshoeken van de inzendingen zijn in categorieën ondergebracht: diepte, groen en verbinding. Uiteindelijk is per categorie één bureau geselecteerd. 

Uit alle inzendingen zijn uiteindelijk niet drie, maar vier inzendingen geselecteerd. Er is een wildcard gegeven aan het bureau dat ons triggert op het gebied van (materiaal)onderzoek naar de integratie van hout en groen. 

De genomineerden


Vervolg Platowood Ontwerpcompetitie

De genomineerde architecten maken, na een bezoek aan Arnhem, een digitaal ontwerp en een mock-up. Op 24 juni presenteren zij hun ontwerp aan de vakjury. De vakjury kiest vervolgens één winnaar, wiens ontwerp wordt gerealiseerd. 

Het winnende bureau ontvangt een geldprijs van €5.000. Daarnaast wordt er een budget beschikbaar gesteld voor gezamenlijke productontwikkeling van maar liefst €20.000.

Lees meer op www.platowood.nl/ontwerpcompetitie.

Recent Nieuws