Home | Nieuws | Platowood Ontwerpcompetitie voor architecten

Platowood Ontwerpcompetitie voor architecten

Drie kantoorunits zijn vanuit Amersfoort naar Arnhem verplaatst en vormen het nieuwe onderkomen van het bedrijfsbureau van Platowood. Voor de houten bekleding van het tot ‘Platowood Paviljoen’ omgedoopte kantoor hebben wij een ontwerpcompetitie uitgeschreven.

Onze vraag: ontwerp met onbehandeld Platowood (Fraké, Populier en/of Vuren) de buitenzijde van dit nieuwe kantoorgebouw - het hart van onze productielocatie op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Zowel architecten als architectuurstudenten zijn welkom om deel te nemen. 

Deelname en planning

Deelnemers wordt gevraagd om een korte motivatie in te zenden. Hierin beschrijven zij waarom zij graag met Platowood willen werken en wat hun gedachterichting is voor het ontwerp, vergezeld van een beeld. 

Uit alle inzendingen selecteert Platowood drie architecten, die - na een bezoek aan Arnhem - een digitaal ontwerp en een mock-up maken. Hiervoor wordt per architect het benodigde Platowood-materiaal en een budget van 2.500 euro beschikbaar gesteld. De drie architecten presenteren hun ontwerp aan de vakjury. De vakjury kiest vervolgens één winnaar, wiens ontwerp wordt gerealiseerd. 

Het winnende bureau ontvangt een geldprijs van 5000 euro. Daarnaast wordt er een budget beschikbaar gesteld voor gezamenlijke productontwikkeling van maar liefst 20.000 euro.

Het indienen van inzendingen kan tot en met 16 mei. Ga naar www.platowood.nl/ontwerpcompetitie voor alle informatie.

Vakjury

De vakjury bestaat uit Jan Nauta (architect, Studio Nauta), Marleen van Herwijnen (hoofdredacteur Houtwereld), Jan-Maurits Schouten (hoofdredacteur Het Houtblad) en Platowood-directeur Bart Raymann.  

Platowood Paviljoen

De drie kantoorunits die bekleed worden, waren tot voor kort onderdeel van een triomfboog die in 2009 werd gebouwd ter ere van het 750-jarig bestaan van Amersfoort. Toen het bouwwerk begin dit jaar moest wijken, kregen de kantoorunits een tweede leven als Platowood Paviljoen. Lees het nieuwsbericht over het Platowood Paviljoen.

Recent Nieuws