Home | Nieuws | Kleinschaliger bouwen: tiny houses en chalets

Kleinschaliger bouwen: tiny houses en chalets

Al enige tijd wordt kleinschaliger gebouwd. We zien steeds vaker tiny houses. Dit zijn kleine huisjes die praktisch zijn ingericht en voorzien zijn van alle gemakken. De interesse in kleinschaliger wonen is met 75% gestegen ten opzichte van afgelopen jaar. Om de ruimte die de constructie in beslag neemt zo klein mogelijk te maken, zijn lichte bouwmaterialen van hoge kwaliteit en isolatiewaarde nodig. Naast dat ze praktisch zijn ingedeeld, zijn tiny houses ook milieuvriendelijk. Om deze redenen worden de kleine woningen vaak voorzien van houten gevelbekleding. Niet alleen scholen, openbare gebouwen, woonhuizen worden bekleed met Platowood, maar ook tiny houses en chalets. Zo zijn de tiny houses van Droomparken en het duurzame chalet op het Veluws Bospark in Putten voorzien van Platwoood Vuren.

Benieuwd naar de voordelen van geplatoniseerd hout? Naast het feit dat Platowood duurzaam, onderhoudsarm en dimensiestabiel is, heeft het hout ook een isolerende werking. Bekijk hier alle voordelen.

Waarom tiny houses?

De manier van leven verandert en mensen willen graag in de stad wonen. Onder andere vanwege de beperkte ruimte in de stad en de dure huizenprijzen, wordt er kleinschaliger gebouwd. Ook verandert onze manier van leven, waardoor woningen deze veranderingen ook volgen. Naast dat er kleinschaliger wordt gebouwd, zijn steeds meer mensen zich bewust van de klimaatveranderingen. Door duurzaam hout te gebruiken draag je een steentje bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde.

Bron: ArchDaily
Fotografie: Igor Corbeau

Recent Nieuws