Home | Nieuws | Dezeen en Architectenweb award voor projecten met Platowood

Dezeen en Architectenweb award voor projecten met Platowood

Zowel de internationale Dezeen Awards als de Architectenweb Awards werden deze maand uitgereikt. Meerdere projecten met Platowood hout behaalden de nominatielijsten en twee projecten bemachtigden uiteindelijk een award. Een mooie prestatie!

Dezeen Awards
The Natural Pavilion, een ontwerp van DP6, heeft bij de prestigieuze Dezeen Awards de publieksprijs in de wacht gesleept. Het paviljoen was het hoofdgebouw van de Rijksoverheid op de Floriade Expo 2022. Een van de binnenwanden is bekleed met Platowood Fraké en Platowood Vuren in diverse profielen en maten. Bekijk hier de projectpagina.

Nog twee andere projecten waren genomineerd: The Exploded View Beyond Building en Floating Office Rotterdam. De laatste won bij de Architectenweb Awards de prijs voor beste kantoorgebouw.

The Exploded View Beyond Building is een expositie in de vorm van een paviljoen, gemaakt van de nieuwste biobased en circulaire bouwmaterialen. Het is een prachtige demonstratie van de vele mogelijkheden met het hout van Platowood. Een dakdeel is bekleed met Platowood Vuren en een geveldeel met Platowood Populier. Alle deuren, dakgoten, lijstwerk en details zoals deurgrepen zijn gemaakt van Platowood Fraké. Bekijk hier de projectpagina.

Architectenweb Awards
Bij de Architectenweb Awards werd Floating Office Rotterdam uitgeroepen tot Kantoorgebouw van het Jaar. De gevel van het drijvende kantoor is bekleed met Platowood Vuren. Voor een egale vergrijzing is het hout afgewerkt met een voorvergrijzer (Weathered Color Stain) en op de begane grond bovendien met een brandvertrager. Bekijk hier de projectpagina.

Recent Nieuws