Home | Projecten | Zorgwoningen Marken Haven, Beekbergen

Zorgwoningen Marken Haven, Beekbergen

Houten 'doosjes' met ingebouwd zitje creëren een eigen buitenruimte met privacy voor de bewoners van Marken Haven. KAW architecten bedacht deze oplossing als onderdeel van het totale nieuwbouwontwerp. De doosjes worden ook prominent op de kopgevels als element ingezet. De architect koos hierbij voor een duurzaam en onderhoudsarm materiaal dat past bij bosrijk Beekbergen: Platowood Vuren.

Het hout is voorvergrijsd en brandvertragend behandeld. In combinatie met de zachtrode bakstenen gevel en het beton van de balkons ontstaat een rustig geheel. Bovendien sluit het materiaal mooi aan bij de bestaande gebouwen van het nabijgelegen Markenhof.

Architect Candice de Rooij:

De zoektocht bij hout vinden wij vaak de kleur. We wilden het hout rondom toepassen en er is een overstek bij de balkons. Dit betekent dat het hout niet op een egale manier zou vergrijzen. Samen met bouwbedrijf Saambouw hebben we gezocht naar de juiste kleur grijs om de uitstraling te krijgen die we voor ogen hadden. Dat de voorvergrijzer samen kan met de brandvertrager is een groot voordeel en de afwerking heeft geen onderhoud nodig. Het gebouw ‘landt’ met de tijd uit zichzelf en gaat op in de omgeving.

Opdrachtgever
Atlant

Architect
KAW architecten

Preferred dealer
XLWood

Montage
Saambouw B.V.

Fotografie
Stijn Poelstra

Locatie
Beekbergen, Gelderland, Nederland

Andere projecten