Home | Projecten | Villa met poolhouse, Sambeek

Villa met poolhouse, Sambeek

In een nieuwe wijk in het buitengebied van Noord-Brabant trekt deze moderne villa direct de aandacht. De combinatie van strakke vormen, minimalistische uitstraling en puur materiaalgebruik, kenmerkend voor de ontwerpen van BRUIS, maakt van deze woning een echte blikvanger.

De woning staat op een klein kavel, maar door het lijnenspel en het gebruik van verschillende materialen krijgt het geheel een ruimtelijk en uitgesproken karakter. Zowel op de gevel van de woning als het poolhouse is Platowood Fraké toegepast, afgewerkt met Natural Color Oil

Geert Verschuren, architect en medeoprichter van BRUIS (onderdeel van IHC Architects):

We maken vaak gebruik van Platowood, we zijn erg gecharmeerd van het duurzame modificatieproces, de vormstabiliteit en de uitstraling van het hout. Voor deze woning zochten we hout met een warme, donkere uitstraling. Het gebruik van Platowood Fraké zorgt voor een mooi contrast met het strakke witte stucwerk en de zwarte aluminium kozijnen. Op de woning hebben we het hout horizontaal toegepast, op het poolhouse verticaal. Zo krijgt het geheel een speels karakter. We zijn op dit moment bezig met een nieuw ontwerp waarbij we Platowood toepassen, waarbij het hout doorgetrokken wordt naar binnen.


Uitgelicht in The Art of Living magazine

Deze prachtige woning is uitgelicht in het magazine The Art of Living. Bekijk het artikel online, pagina 126-133.

Andere projecten