Home | Projecten | Woonhuis, Jisp

Woonhuis, Jisp

In het Noord-Hollandse Jisp staat deze karakteristieke woning die esthetisch is en past in het straatbeeld met typerende Zaansche huisjes. De woning is voorzien van onbehandeld Platowood Vuren. Niet alleen vanwege de natuurlijke uitstraling van het hout, maar ook bij de duurzaamheidsambitie van de eigenaar sluit Platowood perfect aan.

Waarom Platowood? Wessel Roos, architect bij Zijlstra Schipper Architecten én eigenaar van de woning, vertelt waarom ze kozen voor Platowood: 

“We wilden een huis ontwerpen met een zo klein mogelijke ecologische footprint. Een houten woning scoort in die zin erg goed. Daarnaast zochten we een afwerking dat zich goed voegt in de Zaanstreek en het huis ook karakter geeft. En dat doet Platwood Vuren als geen ander.

Een leuk detail is dat de allereerste Zaanse huizen ook in (onbehandeld) blank hout zijn uitgevoerd. Na verloop van tijd werden de huizen toch maar geschilderd in de bekende Zaanse kleuren, omdat dit de levensduur verlengt. Met Platowood is dat echt verleden tijd!”

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Architect
DOOR architecten

Locatie
Jisp

Andere projecten