Home | Projecten | Woonhuis De Els, Beekbergen

Woonhuis De Els, Beekbergen

Zowel het dak als de gevel van deze prachtige woning in Beekbergen is bekleed met Platowood Vuren. Dit geeft de woning een robuuste uitstraling, passend in het landschap. Het hout van het hoofdgebouw is afgewerkt met Weathered Color Oil. De tuinkamer aan de achterzijde heeft een donkere kleurafwerking gekregen. Dit gebouw is ondergeschikt aan het hoofdgebouw en moet daarom minder de aandacht vragen.

Architect Richerd Pul:

Vanuit de klant lag er een aantal wensen, zoals een gelijkvloerse woning en de toepassing van vergrijsd hout, zodat het eindresultaat direct zichtbaar zou zijn. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar hout dat mooi vergrijst. Bij Platowood heb ik referentiefoto´s opgevraagd, waarna de keuze viel op Platowood Vuren met de afwerking Weathered Color Oil. Naast het feit dat het hout voorvergrijsd kon worden, werk ik graag met het hout van Platowood omdat het milieuvriendelijk en onderhoudsarm is.

Houten woning met heldere lijnen

Op het kavel stond een oude boerderij. Er was twijfel over het al dan niet behouden van de woning. Uiteindelijk is gekozen voor nieuwbouw, maar geen standaard woning. Voor de bouw moesten bomen gekapt worden. Deze bomen zijn als het ware in het beeld teruggebracht door de woning volledig te bekleden met hout.

Richerd Pul: "Belangrijk voor het ontwerp zijn de heldere, eenduidige lijnen en vlakverdelingen met ogenschijnlijk weinig details. Bij sommige partijen was er twijfel over de toepassing van hout op het dak. De aannemer en Platowood hebben hierin goed meegedacht, waardoor het uiteindelijk volgens ontwerp gerealiseerd kon worden."

Toepassing
Houten gevelbekleding
Houten zonwering

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Color
Weathered Color

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
18 x 115

Opdrachtgever
Particulier

Architect
RICHERDPUL architectuur

Montage
Bouwbedrijf Jan Lagemaat

Fotografie
Gerhard Witteveen

Andere projecten