Home | Projecten | Kanaal, Wijnegem (België)

Kanaal, Wijnegem (België)

De doelstelling van het Kanaalproject is een pure en menselijke architectuur met respect voor het historische karakter van de site en voor de wensen van zijn toekomstige bewoners.

Coussée & Goris Architecten geven, geïnspireerd op Escher, de Pakhuizen, het Waterhuis en de Artist studio’s een nieuwe betekenis.

Op de begane grond bevatten de Pakhuizen ruimtes voor handel en diensten. De openheid van de bestaande grote ruimtes wordt behouden en geïntegreerd in de nieuwe functies: zo herwinnen de verrassende ruimtekwaliteiten hun volle waarde.

De woonfunctie komt in een nieuw volume bovenop de bestaande bakstenen gebouwen, waardoor een gelaagde ruimtelijkheid ontstaat. Coussée & Goris concipiëren de nieuwe woongelegenheid, in het verlengde van Escher en het Waterhuis, als loggia’s van dicht bij elkaar staande kolommen. De constructie van stalen pijlers en glas introduceren een moderne frisheid en creëren een boeiend spel van schaduwen, in contrast met het monolithische karakter van de bakstenen onderbouw.

Toepassing
Gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Architect
Coussée & Goris

Locatie
Wijnegem
Vlaanderen
België

Andere projecten