Home | Projecten | Parkeren Secoya Campus, Utrecht

Parkeren Secoya Campus, Utrecht

Secoya Campus bestaat uit vijf kantoorgebouwen bij Papendorp in Utrecht. Door het parkeren te verplaatsen - onder de bestaande gebouwen en op nieuwe dekken - is het geasfalteerde parkeerterrein getransformeerd tot groene verblijfsruimte. De geparkeerde auto’s worden aan het zicht onttrokken door lamellen van Platowood Vuren afgewerkt met Weathered Color Oil. Voor een optimale combinatie van aanzicht, ventilatie, lichtinval en afscherming zijn de lamellen in diverse afmetingen in een dynamisch ritme op schermen gemonteerd. 

Petrouschka Thumann, Rijnboutt Architecten:

Bij Rijnboutt staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Het hout van Platowood past hier het beste bij. We gebruiken graag materialen van zo lokaal mogelijke herkomst, zoals Europees Vuren, en Platowood modificeert het hout op een volledig duurzame manier. Ook is het hout onderhoudsarm, dit was een belangrijk uitgangspunt voor de opdrachtgever. Het vergrijsde vurenhout past goed bij de gebouwen en bestrating. Om onregelmatige verkleuring te voorkomen - niet alle lamellen zijn immers aan dezelfde omstandigheden blootgesteld - was de afwerking met Weathered Color Oil een uitkomst.


Platowood Vuren met Weathered Color Oil

Om een egale vergrijzing te bewerkstelligen, is het hout behandeld met Weathered Color Oil. Dit is een natuurgetrouwe, milieuvriendelijke afwerking op basis van lijnzaadolie die zorgt voor de voorvergrijzing van het geplatoniseerde hout. Deze afwerking zal degraderen, terwijl het onderliggende hout op een natuurlijke vergrijst. 

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Weathered Color

Profiel
Platonium 05

Opdrachtgever
Park4All

Architect
Rijnboutt

Preferred dealer
De Hillegomse

Montage
Evers Staalconstructies

Fotografie
Rijnboutt en Platowood

Locatie
Utrecht, Nederland

Andere projecten