Home | Projecten | Vlaamse Schuur, Bavel

Vlaamse Schuur, Bavel

Renovatie van oude Vlaamse schuur naar nieuwe kantoorfunctie. De symbiose van ingrediënten uit oude en nieuwe tijd resulteren in bijzondere architectuur. De essentie van de opgave was om binnen licht, lucht en ruimte te brengen en van buiten de geslotenheid van een typische Vlaamse schuur met een lage zwarte gevel en een groot rieten dak te behouden.

Door de authentieke zwarte potdekseldelen van geplatoniseerd vuren ‘open te zetten’ werken ze als lamellen die gefilterd licht binnen laten. Door het plaatsen van één organiserend element in het interieur, in de vorm van een houten kubus, is een oplossing gevonden voor diverseprogrammatische eisen.

Aannemer: Frans Balemans B.V. | Architect: Arend Groenewegen BNA

Toepassing
Gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Color

Architect
Arend Groenewegen BNA

Locatie
Bavel
Noord-Brabant
Nederland

Andere projecten