Home | Projecten | Da Vinci College, Roosendaal

Da Vinci College, Roosendaal

In Roosendaal staat het nieuwe gebouw van het Da Vinci College. Ector Hoogstad Architecten ontwierp een gebouw dat functioneert als een kleine stad. De leerlingen van de verschillende VMBO- en Praktijkschoolopleidingen hebben ieder een zogenoemd clubhuis dat door middel van straatjes, pleinen, trapjes en terrassen verbonden is met de algemene ruimten. Het ontwerp is licht, ruimtelijk en avontuurlijk. 

Het gebouw heeft een duurzame combinatie van hergebruik en nieuwbouw. Circa een derde van het complex bestaat uit hergebruikte materialen van de vorige bebouwing op de locatie, die voorzien is van een extra verdieping en een nieuwe gevel. Er zijn uitsluitend hoogwaardige materialen toegepast, waaronder Platowood Fraké. Het geplatoniseerde hout is een onderdeel van de gevel, namelijk zonwering. De horizontale lamellen vormen een opvallend lijnenspel. 

Het gebouw sluit zich perfect aan door het groen aangelegde terrein dat voor iedereen toegankelijk is. Een zonnige ligweide en de parkeerplekken worden met de buurt gedeeld. 

Toepassing
Gevelbekleding
Zonwering

Houtsoort
Platowood Fraké

Architect
Ector Hoogstad

Locatie
Roosendaal
Noord-Brabant
Nederland

Andere projecten