Home | Projecten | StudentenLOFT, Gießen (Duitsland)

StudentenLOFT, Gießen (Duitsland)

Deze luxe en duurzame studentenwoningen zijn volledig vervaardigd uit hout. Zowel de daken als de gevels zijn bekleed met Platowood Fraké, wat een bijzonder beeld geeft. De keuze voor dak- en gevelbekleding van Platowood had niet alleen een architectonische reden, de toepassing van Platowood-materiaal draagt ook bij aan de algehele duurzaamheid van het gebouw.

Kai Laumann Zimmerei- und Bedachung GmbH ontwikkelde, ontwierp en bouwde deze unieke studentenwoningen. Het hout van Platowood bood op al deze gebieden oneindig veel mogelijkheden. Kai Laumann:

Zowel het dak als de gevel wilden wij met hout bekleden. Dit bleek mogelijk met het hout van Platowood. Een lange levensduur van het hout was hierbij een belangrijk uitgangspunt. Bovendien is het hout vormstabiel en goed verwerkbaar. De natuurlijke vergrijzing van het hout was belangrijk in het ontwerp, vanuit het oogpunt van design én een natuurlijke uitstraling. We zijn erg blij met het resultaat en ontvangen veel positieve reacties!

Houtbouw

De prefab CLT-constructie is volledig zichtbaar gebleven aan de binnenzijde en vormt een belangrijk onderdeel van het interieur. De duurzame dak- gevelbekleding van Platowood complementeert het ontwerp.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
18 x 90 mm, 18 x 140 mm

Opdrachtgever
Kai Laumann Zimmerei- und Bedachung GmbH

Architect
Kai Laumann

Montage
Kai Laumann

Fotografie
Kai Laumann

Locatie
Gießen, Duitsland

Andere projecten