Home | Projecten | Werkplaats, Oosterbeek

Werkplaats, Oosterbeek

In een boomrijke tuin is een compacte houtwerkplaats/tuinhuis gerealiseerd. Er is gewerkt met natuurlijke, duurzame en onderhoudsarme materialen, waaronder kozijnen van Platowood Fraké. De relatie met de tuin is een belangrijk startpunt geweest voor het ontwerp, dat gemaakt is door Strategie Architecten. Het tuinhuis is letterlijk om een boom heen gebouwd en opgetild van het maaiveld zodat het de groei van de boom niet in de weg staat.

Grote, natuurlijke raampartij

In het ontwerp ligt de nadruk op de grote raamopening die zicht geeft op de tuin en het woonhuis. Het Platowood Fraké kozijnhout is onbehandeld toegepast en behoeft geen verdere afwerking. Door weersinvloeden zal het hout vergrijzen in een zilvergrijze tint. Op een jaarlijkse schoonmaak na, is het kozijnhout volledig onderhoudsvrij. Sluitstuk van het ontwerp is het sedumdak dat er voor zorgt dat het tuinhuis onderdeel wordt van de tuin.

Fotografie: Rob Kater

Toepassing
Duurzame kozijnen

Houtsoort
Plato hout Fraké

Profiel
Andere profielen

Bijzonder profiel
Kozijnhout

Architect
Strategie Architecten

Locatie
Oosterbeek
Gelderland
Nederland

Andere projecten