Home | Projecten | Scheperschuur, Hollandsche Rading

Scheperschuur, Hollandsche Rading

Op de grens van Utrecht met Noord-Holland ligt het dorp Hollandsche Rading. Middenin de bossen tussen Hollandsche Rading en Lage Vuursche is onder architectuur een woning gebouwd. Dit project, Scheperschuur, gaat volledig op in de natuur. Het ontwerp is afkomstig van Monk Architecten.

Scheperschuur bestaat uit een open begane grond met een dakverdieping die zich openvouwt als een origami vouwwerk. Zowel de gevel als het dak zijn volledig voorzien van onbehandeld Platowood Fraké. Daarnaast zijn de wanden in de badkamer, die zich tussen twee ruimtes bevindt, bekleed met olie behandeld Platowood. 

Architect Casper Schuuring, Monk Architecten:

"De keuze voor Platowood is wegens het onderhoudsarme aspect en omdat we enthousiast zijn over de wijze waarop Platowood wordt geproduceerd. De aannemer was zeer enthousiast over de maatvoering en verwerking van het hout. Het uiteindelijke resultaat vinden wij prachtig. Door het hout en de richting waarop het hout is gemonteerd, wordt de architectuur versterkt. Op elk moment van de dag en bij de verschillende weersomstandigheden ziet het huis er anders uit. Het huis wordt opgenomen in de natuur."

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Profiel
Platonium 05

Architect
MONK Architecten

Locatie
Hollandsche Rading

Andere projecten