Home | Projecten | Jolo Fashion, Duivendrecht

Jolo Fashion, Duivendrecht

In het Amstel Business Park in Duivendrecht staat dit opvallende gebouw waarvan de gevel voorzien is van Platowood Vuren. In het gebouw zijn Jolo Fashion en CleanDye gevestigd. Het geplatoniseerde hout sluit perfect aan bij dit duurzame gebouw met het hoogst haalbare energielabel (A++++). 

Architect Harrie Hupperts van Hupperts Architectural engineering:

“Ik had al eerder Platowood toegepast en vond de toepassing van het geplatoniseerde hout bij NIOO-KNAW in Wageningen erg mooi qua detaillering en ronde hoeken. De maatvoering van Platowood is ‘leading’ geweest voor de positie van de kozijnen zodat er een regelmatig beeld is ontstaan met overal dezelfde tussenmaten en aansluitingen op de kozijnen. Met behulp van mallen op prefab rekjes (van stalen strippen met afstandshouder voor goede afwatering) heeft de aannemer Platowood bevestigd.”

Ontwerp

Er waren acht kavels beschikbaar voor nieuwbouw. Voor twee kavels, parallel aan de snelweg, mocht Hupperts Architectural Engineering een ontwerp maken. De twee kavels samen zijn 13 meter diep en 56 meter lang. Het ontwerp moest voldoen aan verschillende voorwaarden: de zuidgevel moest een blinde gevel worden waar andere gebouwen tegenaan gebouwd worden en er moest een oplossing komen voor parkeren op eigen terrein. Daarnaast moest de onderste 4 meter van het gebouw transparant zijn.

Om zoveel mogelijk oppervlak te creëren, hebben de gevels aan 3 zijden een overstek van 1,5 meter. Door de split level is een overzichtelijk en open gebouw met weinig binnenwanden gemaakt en zijn er 2 dakterrassen gerealiseerd waar ruimte is voor groen.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
32x90

Architect
Hupperts Architectural Engineering

Locatie
Duivendrecht

Andere projecten