Home | Projecten | Het Platform, Amersfoort

Het Platform, Amersfoort

De Nieuwe Stad in Amersfoort heeft voor Het Platform gekozen om Platowood Fraké Kozijnhout toe te passen. Niet alleen vanwege de lage onderhoudsinterval is gekozen voor kozijnhout van Platowood, ook omdat het perfect aansluit bij de duurzame filosofie van De Nieuwe stad. Naast de vele kozijnen, ramen en deuren is in de patio ook Platowood Fraké Gevelbekleding toegepast. 

Aan de vernieuwde Oliemolenhof is Hal 6, een loods van de voormalige Prodentfabriek, verhoogd met twee verdiepingen. Bovenop het gebouw waar poppodium FLUOR en online supermarkt Picnic zijn gevestigd, is een nieuw ‘platform’ verrezen. Het duurzame gebouw voorziet in de huisvesting van gerenommeerd adviesbureau Twynstra Gudde en voegt een nieuwe functie toe aan De Nieuwe Stad: flexruimte voor iedereen. 

Het gebouw functioneert als platform en is daarom ook zo vormgegeven. Architectenbureau Space Encounters is samen met Schipper Bosch verantwoordelijk voor het ontwerp. Gijs Baks, eigenaar van Space Encounters: “Het ontwerp creëert verbinding tussen binnen en buiten. Aan de buitenkant refereren de geglazuurde witte tegels aan de vroegere Prodentfabriek.” Naast het gebruik van duurzame materialen, zoals kozijnen van Platowood, wordt het gebouw verwarmd door de biowarmteketel van De Nieuwe Stad.

Fotografie: Peter Tijhuis

Toepassing
Houten gevelbekleding
Duurzaam kozijnhout

Houtsoort
Platowood Fraké

Profiel
Platonium 05

Architect
Space Encounters

Locatie
Amersfoort

Andere projecten