Home | Projecten | Het Platform, Amersfoort

Het Platform, Amersfoort

De Nieuwe Stad in Amersfoort heeft voor de geplande uitbreiding van Het Platform gekozen om Platowood Fraké Kozijnhout toe te passen. Niet alleen vanwege de lage onderhoudsinterval is gekozen voor kozijnhout van Platowood, maar ook omdat het perfect aansluit bij de duurzame filosofie van De Nieuwe stad.

Aan de vernieuwde Oliemolenhof wordt Hal 6, een loods van de voormalige Prodentfabriek, verhoogd met twee verdiepingen. Bovenop het gebouw waar poppodium FLUOR en online supermarkt Picnic zijn gevestigd, verrijst een nieuw ‘platform’. Het nieuwe en duurzame gebouw voorziet niet alleen in de huisvesting van gerenommeerd adviesbureau Twynstra Gudde, maar voegt ook een nieuwe functie toe aan De Nieuwe Stad: flexruimte voor iedereen. 

Het gebouw functioneert als platform en wordt daarom ook zo vormgegeven. Architectenbureau Space Encounters is samen met Schipper Bosch verantwoordelijk voor het ontwerp. Gijs Baks, eigenaar van Space Encounters: “Het ontwerp creëert verbinding tussen binnen en buiten. Aan de buitenkant komen geglazuurde witte tegels – refererend aan de vroegere Prodentfabriek. We gaan weer letterlijk shinen in De Nieuwe Stad.” Naast het gebruik van duurzame materialen, zoals kozijnen van Platowood, zal het gebouw verwarmd worden door de biowarmteketel van De Nieuwe Stad en voorzien zonnepanelen het gebouw van elektriciteit.

Toepassing
Kozijnen en deuren

Houtsoort
Platowood Fraké

Architect
Space Encounters

Locatie
Amersfoort
Utrecht
Nederland

Andere projecten