Home | Projecten | Architectenbureau Schoenmakers, Zundert

Architectenbureau Schoenmakers, Zundert

In Zundert staat aan de rand van bedrijventerrein Molenzicht het nieuwe kantoor van architectenbureau SCHOENMAKERS, dat eind 2019 is opgeleverd. Een mix van materialen kenmerkt het duurzame gebouw. Naast het gebruik van baksteen, zijn op alle zijden Platowood Vuren lamellen geplaatst. De achterzijde van het pand is volledig voorzien van Platowood Vuren gevelbekleding, platonium 01 afgewerkt in de kleur zwart. De eigenschappen van het duurzame hout sluiten perfect aan bij de duurzame visie van SCHOENMAKERS.

Eigenaar en architect Ad Schoenmakers:

“Om onderscheid te maken tussen de frontoffice en de backoffice - werkzaam op de eerste verdieping - is ervoor gekozen om dit architectonisch te benadrukken door middel van duurzame, houten lamellen. Daarnaast zorgen de lamellen voor zonwering. Onze keuze is op Platowood gevallen vanwege de mooie uitstraling van het hout.”

Duurzaam bouwen

Eigenaar en architect Ad Schoenmakers is zeer geïnteresseerd in duurzaam bouwen met een zo laag mogelijk energieverbruik. Met de bouw van zijn eigen droomkantoor in Zundert kon hij zijn eigen ideeën toepassen.

De uitgangspunten voor het ontwerp van het kantoor waren openheid, duurzaam, innovatief, laagdrempelig, klimaat- en energieneutraal. Nu het gebouw is opgeleverd zijn het de kernwoorden die verwerkt zijn in het gebouw. Zo is de duurzaamheid terug te zien in het materiaalgebruik en daarnaast wekt het gebouw meer energie op dan er wordt gebruikt.

Naast het toepassen van Platowood voor zijn eigen kantoor, zijn ook andere projecten die ontworpen zijn door SCHOENMAKERS voorzien van Platowood.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Color

Profiel
Andere profielen
Platonium 01

Architect
Schoenmakers

Locatie
Zundert, Noord-Brabant, Nederland

Andere projecten