Home | Projecten | Centrumgebouw 'Plein 6', Noordwijk

Centrumgebouw 'Plein 6', Noordwijk

Multifunctioneel gebouw ‘Plein 6’ vormt het nieuwe hart van het woonzorgpark van ’s Heeren Loo in Noordwijk. In het gebouw zijn de verschillende afdelingen en onderdelen die verspreid lagen over het terrein samengebracht. Het gebouw is rondom bekleed met onbehandeld Platowood Vuren.

IAA Architecten wilde op deze plek, met de duinen om de hoek, graag met natuurlijke materialen werken en koos daarom voor een volledig houten gevel. Dit geeft het duurzame gebouw een vriendelijke en warme uitstraling. Samen met de aluminium kozijnen levert dit een onderhoudsarme gevel op. 

Architect Henk Gersen, IAA Architecten:

We hebben heel veel houtsoorten de revue laten passeren. Platowood Vuren is een duurzaam product en heeft een levendige uitstraling. De tekening van het hout is goed zichtbaar, ook nadat het vergrijsd is. De opdrachtgever wilde de garantie dat de houten gevel onderhoudsarm zou zijn. Ook vanuit die optiek is gekozen voor Platowood en  de onbehandelde toepassing ervan.

Multifunctioneel gebouw op woonzorgpark

‘Plein 6’ brengt verschillende functies samen die elkaar kunnen versterken, waardoor er een levendige sfeer in het gebouw ontstaat. Voorzieningen voor de cliënten liggen op de begane grond, de verdieping is bestemd voor de medewerkers van ’s Heeren Loo. De nieuwbouw bevordert ook de diversiteit en inclusiviteit op het woonzorgpark: een deel van het gebouw is zelfs toegankelijk voor bezoekers van buiten, zoals het restaurant, de supermarkt en de centrale hal. 

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
FireProtect

Profiel
Platonium 05

Kopmaat
18x66, 18x115, 18x140, 18x185, 67x185 mm,

Opdrachtgever
‘s Heeren Loo Zorggroep

Architect
IAA Architecten

Preferred dealer
Witzand Bouwmaterialen

Montage
KBM Groep

Fotografie
Jolanda Beltman

Andere projecten