Home | Projecten | Breezand Beachhouses, Vrouwenpolder

Breezand Beachhouses, Vrouwenpolder

Op het strand van Vrouwenpolder zijn 25 strandhuizen aangespoeld. Zo moest het lijken van WTS Architecten. De gespiegelde woningen gecombineerd met onbehandeld Platowood Fraké geven de indruk beheerst te worden door de elementen. Het zijn unieke huizen in uitstraling en door de plattegrond - die zowel de zeekant als de duinkant met het helmende gras onderdeel maakt van de beleving - ook in gebruik.

Michaël Strenk van WTS Architecten:

Deze huizen vallen op door de kwaliteit. Onbehandeld Platowood Fraké vergrijst mee en past bij wat we wilden neerzetten. De geveldelen zijn in de fabriek zorgvuldig toegepast door onder andere bij de naden rekening te houden met bewatering.
We wilden eigenlijk met volle lengtes werken. Nadeel is dat je dan snijverlies hebt. Beredeneerd in eerste instantie vanuit duurzaamheid en bewust materiaalgebruik, bleek het gebruik van korte lengtes in het proces een ontwerptool om het gevelvlak te verfijnen. Het hout leeft meer en het patroon geeft vrijheid. Platowood hout is echt een eyecatcher, dat horen we ook terug van anderen.

Spiegelen

WTS Architecten wilde voorkomen dat de strandhuizen samen een muur vormen. Uitgangspunt was één type huis met een van linksvoor tot rechtsachter scheef gelegde nok. Dit is gespiegeld waardoor de herhaling er uit is en variatie ontstaat in het beeld. De nok van de gevels zijn naar buiten getrokken. Het panorama breidt zich daardoor automatisch mee uit naar buiten en geeft een meer ruimtelijk gevoel.

Het hele project is door DWPrefab in 3D geproduceerd en gebouwd door DWPrefab B.V. en Dekker en Walhout.

Toepassing
Houten gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Fraké

Afwerking
Onbehandeld

Andere projecten