Home | Projecten | Agrarisch Zorgproject Noorderhoeve, Schoorl

Agrarisch Zorgproject Noorderhoeve, Schoorl

In Schoorl, aan de rand van de Bergense duinen, is een tweede locatie gerealiseerd voor zorgboerderij De Noorderhoeve. Naast een wonzorghuis is een stalgebouw gerealiseerd. In dit stalgebouw bevindt zich een potstal voor jongvee en een educatieve ruimte waarin belangstellenden geïnformeerd kunnen worden over de kwaliteiten van dit project en het omliggende gebied.

Het ontwerp is gemaakt door negen graden architectuur. Woonzorghuis en stalgebouw zijn voorzien van stoere Platowood Vuren gevelbekleding. Vormgeving en materialen van beide gebouwen zijn op elkaar afgestemd, waardoor er een samenvoegend geheel ontstaat. Met hoge isolatiewaarden scoort het gebouw goed binnen de geldende bouwbesluit normen.

In 2016 is project Noorderhoeve genomineerd voor de Hedy d'Ancona Prijs

Fotografie: Bernard Faber

Toepassing
Gevelbekleding

Houtsoort
Platowood Vuren

Afwerking
Color

Architect
Negen Graden Architecture

Locatie
Schoorl
Noord-Holland
Nederland

Andere projecten